Afton vid Esboån blev en framgång

Fint väder och ett omväxlande program lockade ca 400 till Lagstad hembygdsgård, där familjeevenemanget Afton vid Esboån hölls. Konferencier var Anders Wikholm.

Under teatervandringarna vaknade händelser, minnen och anekdoter från förr till liv. Nena Stenius hade dramatiserat tio scener längs Esbo åstrand. Vi fick bl.a. se kineserna under första världskriget, Lagstad som förlossningssjukhus under andra världskriget och målaren Håkan Brunberg, som varit brandchef i Esbo.

Uffe Johansson, tidigare ordförande i Finlands svenska hembygdsförbund, i rollen som Sigge, som filosoferar kring fisket i Kyrkträsket och Esboån. Planer finns att iståndsätta det numera uttorkade Kyrkträsket.

Men mycket annat bjöds det på. Tiina Kujala visade hur man gör miljövänliga vaxdukar, Stina Berger-Eirola hur man målar akvareller och Sven Seger hur man binder böcker. Heidi Palmu ledde folkdansgruppen Danskompassen. Guidningar hölls inne i Esbo domkyrka av Johan Kanckos och på kyrkogården av Sheila Liljeberg-Elgert.

Körsång med Furorna och allsång med Håkan Wikman blev det innan aftonen avslutades med ett mångkulturellt flerspråkigt berättarcafé med föreningen Alba och Story Sharing Universum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *