På två språk – Kahdella kielellä

Den 24 april öppnades i Iso Omena projektet ”På två språk – Kahdella kielellä”. Evenemanget blev en stor framgpng och lockade en publik på 70 personer. Finlandiabelönade författaren Juha Hurme intervjuades på svenska och finska av lokala gymnasieelever på Stage-scenen om  svenskans ställning i Finland, tvåspråkighet, historia, jämställdhet och arbetet som författare, översättare och regissör. Han intervjuades av gymnasiestuderandena Lumi Seljavaara och Oliver Sundqvist från Etelä-Tapiolan lukio samt Kaia Paukku och Aure von Zansen från Mattlidens gymnasium. Moderator var bibliotekspedagog Jani Nieminen. Evenemanget var tvåspråkigt.

 Projektet har initierats av Esbo stadsbibliotek, som inbjudit Esbo hembygdsförening att delta. Hembygdsföreningens fotoutställning Bilder från Gammelgård under 1900-talet visades. Föreningens ordförande Håkan Blomberg berättade om föreningen, Lagstad hembygdsgård med sitt skolmuseum  inrymt i Esbo äldsta kommunala skolbyggnad. Håkan lyfte även fram det stundande projektet Afton vid Esboån.

Projektet ”På två språk – Kahdella kielellä” går ut på att ordna evenemang för olika målgrupper och sker på de båda inhemska språken, för att folk från båda språkgrupperna ska kunna samlas och uppleva saker tillsammans

Utställningen Bilder från Gammelgård under 1900-talet är tvåspråkig med bildtexter på svenska och finska och är en del av Esbo stadsbiblioteks RFV-finansierade projekt På två språk – Kahdella kielellä. Målet med projektet är att möjliggöra möten mellan två språkgrupper.

Utställningen cirkulerar enligt följande:

24.4–28.4 på Iso Omena-bibliotek, Kohtaamo

30.4–9.5 på Hagalunds bibliotek, TaruGalleria

13.5–23.5 på Sökö bibliotek

25.5–9.6 på Sellobiblioteket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *