Skrivelse om stadshuset 2012

Esbo hembygdsförening har den 10 september 2012 skickat en ny skrivelse angående det rivningshotasde Esbo stadshus. Denna gång på finska lydande:

Espoon kaupunki
Kaupunkisuunnittelukeskus Espoossa 10.09.2012
Asia: Mielipiteitä Espoon keskus II /61051 asemakaavamuutoksen valmisteluaineistosta.
Sähköisessä jakelussa olevan ja asukastilaisuudessa esitellyn valmisteluaineiston perusteella esitämme seuraavan mielipiteen:

Lähetimme jo 16.09.08 mielipiteemme otsikolla ” Kaupungintalo on tärkeä osa Espoon historiaa”. Oheisena kopio tästä muistinne virkistykseksi.
Pidämme tärkeänä, että kaupungintalo säilytetään. Kaupungintalo ja valtuustotalo edustavat yhdessä Espoon kaupungin kaupunkina olon ajan arvokasta kulttuurihistoriaa. Meistä kotiseutuväestä tuntuu kammottavalta seurata lehtien pastoilla, miten talossa on rotanmyrkkyä ja miten sotilaat pitävät siellä sotaharjoituksia ja nähdä miten talon ikkunoita rikotaan. Olemmeko espoolaisessa villissä lännessä? Miksi on levitetty huhua, että talossa on hometta, vaikka on todistettu, ettei näin ole? Meille kuntalaisille ei ole annettu vastausta, miksi näin on tapahtunut. Mihin voimme enää uskoa!! Onko talo tieten tahtoen jätetty oman onnensa nojaan? Käsittämätöntä!

Ymmärrämme, että Espoon keskustan” kasvoja on pestävä.” Sitä emme vastusta. Tehkää tässä suhteessa viisaita päätöksiä meidän kuntalaisten yhteisen viihtyisän ympäristön parantamiseksi. Mutta käyköhän niin että pesuveden mukana heitetään myös lapsi sen mukana eli tärkeä osa kaupunkimme historiaa.
Eli kaupungintalo on säästettävä historiallisena muistona tärkeästä ajasta kaupunkimme historiassa, ja tämä on huomioitava kun uuttaa kaavaa toteutetaan.

Esbo Hembygdsförening rf

Benita Åkerlund pj
Kotiseutuneuvos
Vanha Lagstadintie 4 02770 Espoo
GSM 040 5575213

Solveig Forsberg siht.