Kulturresa till Tallinn

Våra resenärer Vid det nyss avtecknade minnesmärket över dem som dog unde4r den sovjetiska ockupationen. I mitten guiden Inge.

Esbo hembygdsförening gjorde en kulturresa till Tallinn den 10-11 april. Vi åkte med Viking XPRS och vår svenskspråkiga guide Inge mötte oss i terminalen i Tallinn. Vi åkte först till östra Tallinn till det nyöppnade minnesmonumentet över kommunismens offer under sovjetockupationen. På två höga väggar fanns inristade 22000 namn över offer som mördats eller dött under omänskiliga förhållanden. Monumentet var mycket imponerande och gav besökasrna gripande bild över mänsklig grymhet.

Efter en gemensam soppbuffet checkade vi in i Viru hotellet innan vi promenerade til Estoniateatern, där vi guidades back stage innan vi avnjöt en imponerande uppsättning av musikalen My Fair Lady.

Följande dag åkte vi med Inge på en guidad busstur till Kadriorgparken, där vi besökte Peter den Stores museum och Mikkel konstmuseum, Därefter åkte vi till Kalamaja stadsdelen, där en ny gata, Kalamaja strandgattan, leder förbi Patareifängelset och marinmuseet i de gamla flyghangarerna. Mycket nya bostadshus byggs också här. Vid Baltijaam torg hade vi kaffepaus med smörgås. och tid för uppköp i köpcentret med de många små butikerna. Speciellt populära var de nybakade limporna.

På återfärdfen intog vi en buffetmiddag på färjan till Helsingfors. Resan samlade 36 deltagare och teknisk researrangör var Frimans resor

Vi besökte Miikkels konstmuseum i parken Kadriog, nedan. Foton: Erik Boberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *