Okänd soldat

Esbo hembygdsförening såg den svenskspråkiga uppsättningen av Okänd soldat på Harparskog Arena den 29 juli. 27 personer deltog i vår resa.

Innan föreställningen började intog vi en välsmakande och riklig ärtsoppa. Den var kokad i Dragsvik1och var betydligt kraftigare än den tunna soppa som Väinö Linna beskriver i pjäsern. Därefter kunde man följa med en guidad vandring längs en ”krigsstig”. Harparskog arena låg intill den gamla frontlinjen med pansarhinder och var sålunda historisk mark.

Redan inledningen av pjäsen var mäktig, ingen dekor utan endast terrängen med tallskog och en violinspelande fröken Finland, som sedan beledsagade skildringen med följsam musik. Regissören Erik Pöysti hade lyckats skapa en fin helhet med tillhörande pansarvagn och häst. Även maskingevärsknattrett och granatsmällarna var mycket välfungerande. Ett värdigt bidrag till Finland 100-firandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *