Resan till Örö

Esbo hembygdsförening gjorde en resa till Kasnäs och Örö den 20-21 maj 2016 med buss från Esbo med 48 deltagare. Under färden berättade en av deltagarna Anja-Bi Pulkkinen, mycket untressant  om sin barndom på Örö fram till 1941. Därefter hölls en paus i Café Design Hill nära Salo. Där avnjöts kaffe med fantasifullt tillrett och serverat tilltugg. Framme i Kasnäs skedde inkvarteringen i trevliga tvåpersoners rum i flere längor. Hotellets spa-avdelniung stod till deltagarnas förfogande. Många tog ett dopp i havet vid den vackra stranden. Vädret var mycket fint.

 På kvällen intogs en läcker trerätters middag med chevresallad med färska bär, anklår, syrah-fikonsås och parmesanrisotto jämte havtornspavlova.

Följande morgon åkte gruppen med båt till Örö. Från hamnen på Örö ledde en 300 m till öns stolthet, en 12-tums kanon. Hälften av deltagarna inledde sin guidade vandring och bekantade sig med ön natur, historia i allmänhet och specellt dess betydelse för landets försvar. De övriga deltagarna vandrade mot restaurangen för lunchen, varefter grupperna böt plats.

Vid 15-tiden startade båten återfärden mot Kasnäs, där bussen mötte och förde gruppen hem till Esbo. En lyckat utflykt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *