Konsten som livshållning

Sigurd Frosterus konstsamling


Föreningen gjorde ett guidat besök den 10 februari i Amos Andersons konstmuseum med ett femtontal deltagare.

Sigurd Frosterus var en arkitekt men även konsthistoriker. Han var en intresserad konstsamlare men skrev även artiklar om konst. I artiklarna beskrev han inte vad konstverken föreställde utan ägnade sig främst åt form och färg.

I unga år samlade han främst grafik från Kina och Japan. I Weimar kom han i kontakt med pointilismen och inköpte verk i denna stil. Den utmärkta guidningen av Lena Wahlström bidrog till att rundvandringen gav oss en god översikt av Frosterus´ konstsamling.

Besöket avslutades med en film om Sigurd Frosterus livsgärning. I filmen fick Frosterus största arbete som arkitekt – Stockmanns varuhus – en framträdande plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *