Resa till Tallinn

Esbo hembygdsförening gjorde en resa till Tallinn veckoslutet 9 – 10 januari 2016. Vi åkte från Esbo med R. Lundströms buss, som följde med under hela resan. I Tallinn checkade vi in på Hotell Viru.

Vi besåg därefter slottet Kadriorg. Slottet hade låtits uppföras av Peter den store i början av 1700-talet som ett sommarställe sin hustru Katarina till ära. Under den första självständigheten under mellankrigstiden bodde och arbetade här Estlands första president Konstantin Päts. Numera är slottet ett museum och inhyser konst från 1700- och 1800-talen, främst målningar.

På kvällen intog vi en middag med menyn: ”Rådmännens gästabud” på Restaurang Olde Hansa i Gamla stan. Under måltiden fick vi njuta av medeltida musik på flöjt m.fl. medeltida instrument.

Följande dag besökte vi KGB-museet i Viruhotellet våning 23, en våning som ”inte existerade” under Sövjettiden. Guiden berättade mycket humoristiskt om den tiden på hotellet bl.a. att väggarna var gjorda av mikrocement, ett material som till 50 % bestod av cement och 50 % av mikrofoner.

Pjotr Tjaikovskijs balett Nötknäpparen såg vi som dagsföreställning på Estoniateatern. Föreställningen var en verklig upplevelse med fin balett till Tjajkovskijs utomordentliga musik.

På hemresan intar vi en gemensam buffetmåltid ombord på Viking XPRS I resan deltog 43 resenärer..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *