Resan till London

Esbo hembygdsförening gjorde en resa till London 7-10 september 2015 med 34 deltagare. Vi flög med Finnair och tog in på  Imperial Hotel vid Russell Square.

Från Heathrowflygfältet åkte vi direkt till Madame Tussauds vaxkabinett, där stämningen och ljudstyrkan var hög. Speciellt imponerande var en tidsresa kallad Spirit of London, där vi mötte bl.a. William Shakespeare, drottning Victoria och Winston Churchill.

Följande dag gjorde vi en halvdagstur i London med vår utomordentliga guide Morten, som sakkunnigt beskrev sevärdheterna: Vi besökte även Tower of London, som uppförde för tusen år sedan av Vilhelm Erövraren. På kvällen intog vi en middag i Restaurant Orso invid Lyceum Theatre, där vi såg en häpnadsväckande föreställning av musicalen The Lion King med mycket fin musik av Elton John..

Under tredje dagen gjorde vi en heldagstur till Windsor Castle ca 40 km utanför London. Här skedde starten för maratonloppet under OS 1908 med målet i White City Stadion i London. De fina gemaken var imponerande inklusive det rum där drottning Elisabeth II tar emot höga utländska gäster. Denna dag firades extra eftersom drottningen nu är den som regerat längst i England.

Följande dag checkade vi ut och kunde ännu shoppa innan vi åkte till flygfältet och resan hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *