Finlandssvenska pärlor

Inom ramen för folkmusikfestivalen JuuriJuhla-Rotfesthölls den 8 april en finandssvensk afton i i en fullsatt Lagstyad hembygdsgård. Duon Maria Kalaniemi (dragspel, sång) och Marianne Maans (fiol, sång) inledde med pärlor ur den finlandssvenska folkmusiken – medryckande, stämningsfulla instrumentallåtar, folkvisor och egna kompositioner. Efter dem bjöd Halsbrytarna på spelmansmusik.

Vår förening skötte kaffeserveringen i pausen, varefter det blev dans med Halsbrytarna.

Arrangörer var Föreningen RotFest i samarbete med Esbo hembygdsförening. Maria Kalaniemi är konstnärlig ledare för RotFest.

Tillställningen i Lagstad hembygdsgård med finlandssvensk folkmusik har under många år direktsänts i den finskspråkiga radiokanalen i Yle, så även denna gång. Intressant och positivt då det svenskspråkiga inslaget är betydande. Vi tackar för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *