Resan till Tallinn

Esbo hembygdsförening gjorde en resa till Titanicutställningen i Lennusadam och musikalen Evita i Nokia konsertsal i Tallinn den 8-9 mars. Alla våra fyrrio platser blev snabbt fulltecknade.

Detta konstverk ”Fönstret mot världen” finns på 175 m höjd i TV-tornet i Tallinn

R. Lundströms buss åkte från Esbo station via Bemböle kaffestuga, Alberga, Hagalund och Westendterminalen till Vikingterminalen på Skatudden och följde med till Tallinn. Vi checkade in på Sokos Hotel Viru, där vi även åt en välsmakande och riklig trerätters middag innan vi vandrade till Nokia konsertsal för att uppleva musikalen Evita. Föreställningen med Evelin Võigemast i huvudrollen var mäktig med goda rollprestationer överlag, fin musik och storslagna dansnummer

På söndagen besökte vi först TV-tornet där det fanns många interaktiva presentationer. Vår guide Evelin Kass, som talade en ypperlig svenska, berättade med inlevelse om de fyra ester som i TV-tornet lyckades hålla sändningarna intakta under de kritiska ögonblicken 1991 då tornet hotades av stormning av de sovjetiska trupperna.

Vi fortsatte till Lennusadam och den stora Titanicutställningen där, som blivit en stor framgång. Det var kö ut på gården men då vi hade guider beställda så fick vi gå direkt in. Trängseln var stor till följd av att Titanics korridorer var byggda i naturlig storlek men inte för så här stora folkmängder, men guiderna var fina så trängseln till trots fick vi ut det mesta av utställningen. Under återfärden från Tallinn intog vi en genensam Bistrobuffetmåltid ombord på Viking Xprs.  

Nedan ett bildgalleri från resan med foton av Iwe Ekström och Asta Kolma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *