Pro Cultura Esbo

Årets Pro Cultura Esbo-relief har tilldelats Kurt och Helena Marander, vilka under en lång tid aktivt medverkat vid insamlandet av gamla fotografier från Esbo. Dessa totalt drygt 2200 fotografier beskriver livet i Esbo allt sedan början av 1900-talet. Insamlingen sker i nära samarbete med Esbo stadsmuseum och arkiveras som en del i museets samlingar.

Reliefen har gjorts av papperskonstnärinnan Irina Pått och dess material är pappersmassa med  lin. Reliefen tilldelas personer som aktivt arbetar för kulturen och hembygden Esbo.

Som modell för reliefen står ett fornfynd från Finnsbacken – antingen ett björn- eller älghuvud. Esbo svenska kulturförening tog initiativet och första reliefen utdelas 1995. Esbo hembygdsförening rf fick äran att överta projektet då kulturföreningen upphörde med sin verksamhet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *