Grötfest i Hembygdsgården

Esbo hembygdsförening firade den 12 december sin grötfest med julprogram i Lagstad hembygdsgård. Drygt åttio medlemmar hade mött upp.

Föreningens ordförande Benita Åkerlund inledde festen med att läsa Julevangeliet ur en gammal bibel, varefter Maria Kalaniemi sjöng och spelade julvisor på dragspel. Därefter dämpades belysningen och Esbos Lucia Lilja Palmgren (bilden) med följe skred in i salen sjungande Sankta Lucia.

Vi fick lyssna till sång av en dubbelkvartett ur kören Furorna under ledning av Benita Bärlund. I pausen bjöds på glögg och pepparkaka, risgrynsgröt och kaffe med dopp samt lotteri och julfrågesport. Marina Calander  läste Viktor Rydbergs dikt Tomten, varefter festen avslutades med Härlig är jorden, som sjöngs unisont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *