Terrakottaarmén och andra kejserliga skatter

Esbo hembygdsförening gjorde en resa den 23 november till utställningen med kinesiska terrakottasoldater och andra kejserliga skatter i Vapriikki i Tammerfors. Efter besöket åt vi en middag i restaurang Plevna i Finlaysons tidigare spinneri. Resan samlade 45 deltagare.

År 1974 gjordes århundrades måhända största arkeologiska fynd, då man av en slump hittade terrakottasoldater vid Kinas forna huvudstad Xian. Sammanlagt 8000 soldater i dåtida stridsformation vaktade Kinas första kejsare Qin Shi Huangdis grav. Vi kunde även beundra kejserliga bronsvagnar, vapen, prydnadsföremål, spel och andra jade-, guld- och bronsföremål från Qin- och Handynastierna.

Tammerfors´ första bryggerirestaurant Plevna öppnades 1994 invid Finlaysons järngrind.
I utrymmena finns även ett bryggeri, i vilket framställs både mörkt och ljust öl, bock lager och stout jämte cider, totalt 25 sorter. Vi bjöds på Baronens buffet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *