Karelarna i Sjundeå

Föreningen gjorde den 31 juli en resa till den tvåspråkiga pjäsen Tillsammans hem Yhdessä kotiin handlar om de karelska familjer, som evakuerades till Sjundeå efter kriget. Pjäsen visades vid Hotell Rantasipi (Sjundeå bad) med organisationen Porkalaparentesen som arrangör Susanne Ekström som producent. 22 medlemmar deltog.

I pjäsen visas hur en evakuerad karelsk familj kommer till gården Heleneberg i Sjundeå. Gården hamnar dock bakom gränsen vid Porkalaevakueringen och karelarna måste flytta igen jämte husfolket. De sjutton skådisarna framförde sina roller med inlevelse och övertygelse.

Text, musik och regi hade gjorts av Tapio Laasonen efter en idé av Lena Selén och Berndt Gottberg, som skriver en bok om karelarnas evakuering till Sjundeå. Boken väntas utkomma under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *