Chaplin

Esbo hembygdsförening besåg Svenska teaterns uppsättning av pjäsen Chaplin den 14 mars. Pjäsen visades på AMOS-scenen i trgi av Sven Sid, som är i beråd att gå i pension. i rollerna sågs Kristofer Möller (Chaplin den äldre), Patrick Henriksen (Chaplin den yngre),Thomas Backlund, Nina Hukkinen, Simon Häger och Josefin Reinhard. Musiker var Peter Achrén på piano och violin. 43 medlemmar deltog.

Pjäsen gav en god inblick i Charlie Chaplins bana från de enkla förhållandena i England till framgångarna i Hollywwood som måhända den största filmaskaparen genom tiderna. Vi fick även uppleva den politiska heetsjakten på honom fram till den slutliga erkänslan i form av en hederoscarsstatyett år 1972 för hans livsverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *