Ulf Johansson tilldelades Pro Cultura Esbo-plaketrten

Redaktör Ulf Johansson har tilldelatdes Pro Cultura Esbo plaketten för en gedigen och mångsidig insats Esbokulturen till fromma. Plaketten är gjord av konstnären Irina Pått. Utmärkelsen överräcktes av Esbo hembygdsförenings ordförande Benita Åkerlund vid den litterära aftonen den 7 mars i Lagstad hembygdsgård.

Ulf Johansson har verkat för kulturen och hembygden på många plan. Han har varit ordförande för Finlands svenska hembygdsförbund och lett hembygdsnämnden i Esbo. Även i Esbo stadsfullmäktige har Uffe verkat för hembygden, senast för  bevarandet av stadshuset i Esbo. Han har varit redaktör vid ett flertal tidningar, bland dem Mellannyland, Landsbygdens Folk och Vårt Esbo, för vilken han var chefredaktör i 16 år.

Ulf Johansson  tackar för sin utmärkelse

Ulf Johansson har även skrivit flere böcker, bland dem Glöm oss inte om Esbo-Grankullas krigsveteraner och Sagan om Bemböle. I bildverket Esbo från ovan medverkade Uffe med sakkunniga bildtexter. Han planerar Esbo idrottsförenings 100-årshistorik och en bok om gårdarna vid Bodom träsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *