Litterär afton

Den litterära aftonen i Lagstad hembygdsgård den 7 mars blev en verklig publiksuccé med 110 besökare. Konferencier var Barbara Helsingius, som inledde på äkta borgåmål med sin visa Ja’ tränger far’ heim sa’ Sulima.

Författaren Bengt Ahlfors presenterade sin bok om Vivica Bandler. Som chef för Lilla teatern lyfte hon fram den inhemska dramatiken med många urpremiärrer. Däremot uppfördes inte klassiker av Shakespeare, Strindberg eller Ibsen. Stockholms stadsteater hade fört en tynande tillvaro innan hon ”placerade teatern på kartan”. Boken avslutas med kapitlet ”Dottern”, som beskriver Vivica Bandlers svåra förhållande till sin far Erik von Frenckell.

Bengt Ahlfors vid den litterära aftonen

Under pausen bjöds publiken på sallad med vin jämte Barbaras sedvanligt finurliga litterära frågesport.

Stefan och Staffan var i högform då de berättade om sitt senaste verk Hejsbook. De framhöll att de inte skulle klara sig utan sin tvåhundrahövdade medarbetarstab, dvs riksdagen, som villigt bidrar med material till deras böcker och program.

Staffan och Stefan lägger ut texten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *