Teaterresa till musikalen Cabaret i Kotka

Esbo hembygdsförening gjorde den 18 februari 2012 en teaterresa till musikalen Cabaret i Kotka. Kotka stadsteater hade förlagt pjäsen till den kända sjömanskrogen Kairo, där vi även intog en måltid. Den intima restaurangen Kairo fungerade bra som musikalens nattklubb Kit-Kat. Uppsättningen var fin med Pia Lunkka i rollen som Sally Bowles som klart lysande stjärna.

Därefter gjorde vi  en rundtur i Kotka med Kari Kuusisto som guide. Besöket avslutades i den ortodoxa kyrkan St. Nikolaus, där rollguiden Maria Purpur (Mirja Tikanoja) berättade  om hur kyrkan räddades 1855 undan förstörelsen under Krimkriget. Vi fick även höra om de värdefulla ikonerna och de övriga konstskatterna i den vackra kyrkan.

Resan lockade 34 intresserade medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *