Kulturen vid ån

Kulturen vid ån arrangerades den 16 juni 2011 på Lagstads skolas bollplan och i Lagstad hembygdsgård med drygt 4000 deltagare i soligt väder. I Hembygdsgården inleddes programmet med utdelning av Pro Cultura Esbo stipendium, som tillföll Berit Rosenqvist-Lundberg och Göran Lundberg vilka dokumenterat i Esbo men även i Västnyland genom att producera ett flertal mycket välgjorda DVD-filmer.

Därefter visades den senaste av deras filmer, den om Esbo hembygdsförening och dess verksamhet med repris senare på kvällen. Norah Thibault berättade om plantering och planering av sommarens örter och blommor och Mariella Kronström visade hur  nåltovning ledd år till.

Kaj-Peter Mattsson dedikerade sin bok Bergsrådet Bergroth i Esbo skären medan Strömsö ungdomsorkester underhöll oss med mångsidig musik. I Kyrkbroparken (även kallad Veteranparken) kunde vi bekanta ossmed Petangue under garvade spelares ledning. Vi bjöd dessutom på lotteri, visning av skolmuseet och kaffeservering.

Huvuddelen av programmet under Kulturen vid ån skedde på Lagstads bollplan, där Hembygdsföreningen bjöd på info och försäljning av böcker m.m. En alltigenom lyckad dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *