Pro Cultura Esbo 2011

Christian Blomberg fick motta årets Pro Cultura Esbo-plakett vid den litterära aftonen som Esbo hembygdsförening arrangerade den 10 mars 2011 i Lagstad hembygdsgård med ca 50 åhörare.

Christian kom till Esbo 1939 och engagerade sig snabbt i föreningslivet. Inom ungdomsföreningsrörelsen blev det folkdans m.m. Christian uppträdde ofta med sång, ofta till egna texter, och blev en mycket anlitad allsångsledare. I honom fann Esbo idrottsförening en kunnig och pålitlig funktionär. Ordförande för Esbo kyrkobys pensionärer var han under många år och hade därmed ansvarsfulla ledaruppdrag under evenemanget Kulturen vid ån. Hembygdsarbetet har även intresserat Christian, som aktivt fotograferat området kring kyrkan med omgivning. Han har även forskat i prästgårdsbackens historia speciellt dess byggnader, vilket ledde till ett storligen uppskattat föredrag under senaste höstseminarium Vårt gamla Esbo – Esbo centrum-Bemböle. Pro Cultura Esbopriset för år 2011 överräcktes av föreningens ordförande Benita Åkerlund, som konstaterade att Christian Blomberg är väl värd denna utmärkelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *