Litterär afton

Föreningen arrangerade en litterär afton den 10 mars 2011 i Lagstad hembygdsgård med en publik på ca 50 åhörare. Författargäster var Birgitta Boucht och Anna-Lena Bengelsdorff. Birgitta Boucht hade rubriken ”Det började med Hemingway” och presenterade sin nyutkomna bok Tusenblad, en kvinna som snubblar i vilken återblickar till Den gamle och havet dyker upp. Birgitta berättade även allmänt om sitt författarskap som inledde vid 12 års ålder.

Anna-Lena Bengelsdorff berättade på ett humoristiskt sätt om sina kåserier och varifrån idéerna kommer, vad man kan skriva om och vad inte. Kåserierna utkommit i två böcker, Funderingar och Mera funderingar.

Kvällens konferencier Barbara Helsingius bidrog med visor till eget gitarrackompanjemang. Barbaras traditionella litterära frågesport ansågs vara speciellt svår denna gång. Med fulla tio poäng vann laget Pia Pihlström – Marina Calander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *