Ett soligt Nyslott

Föreningen gjorde en operaresa till Nyslott den 14-15 juli 2010 med 39 deltagare. Vi inledde med ett intressant besök med konst av bl.a. Lauri Ahlgrén, Kimmo Pyykkö och Kristian Krokfors i konstcentret Salmela i Mäntyharju. I Nyslott övernattade vi i sommarhotell Vuorilinnas nybyggda flygel. Operan Madama Butterfly med Inna Los i huvudrollen och Henry Akina som dirigent var en mäktig upplevelse i den starka värmen. Pausutrymmet i operans källare var välkommet svalkande.

Följande morgon kunde vi bekanta oss med torglivet i sommarstaden Nyslott innan vi äntrade s/s Heinävesi och avnöt under färden delikata stekta mujkor med potatismos. I Punkaharju besökte vi Lusto skogsmuseum, som gav en god inblick i vad skogen kan erbjuda jämte skogsindustrins utveckling. I Kouvolan upseerikerho serverades oss en mycket god trerättersmiddag innan vi styrde kosen mot Esbo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *