Ryti

Esbo hembygdsförening besök till operan Vapauden vanki på Nationaloperan lördagen den 17 januari samlade trettio deltagare.. Operan Vapauden vanki handlade om vår krigstida president Risto Ryti, som gestaltas av Jorma Hynninen medan dansösen Tiina Lindfors gjorde Gerdas roll. Jorma Hynninen, som firar 40-årsjubileum som konstnär gjorde en stark prestation. Tiina Lindfors framställde mycket skickligt krigshotet 1939 och balansgången mellan stormaskterna under mellankrigstiden.

Musiken är gjord av Ilkka Kuusisto medan librettot är skrivet av Markus Nummi. För den musikaliska ledaingen stod Kristian Attila, regin Kalle Holmberg, dekoren Markku Piri, koreografin Tiina Lindfors och produktionen Risto Hirvonen.
Suomalaisen Kamarioopperans solistensemble medverkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *