Medeltida marknad

En medeltida höstmarknad kallad SyysMatin markkiinat arrangerades vid Esbo domkyrka den 20-21 september 2008 av Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Esbo hembygdsförening deltog den 20.9 i marknaden med utdelning av info om föreningen och dess verksamhet och försäljning av sina publikationer. Biskop Mikko Heikka öppnade evenemanget i full ornat med kräkla. I kyrkan hölls flere andaktsstunder inkluderande en tvåspråkig gudstjänst i gammal stil med sång enligt den gamla psalmboken. Dessutom ordnades flere guidade visningar av kyrkan.

På ängssluttningen mot ån fanns en tältby där medeltida arbetsmetoder förevisades. Även förtäringen var tidsenlig med bl.a. helstekt gris. I bakgrunden kunde höras sång av trubadurer från en lönnkrog, där dryckjom kunde inmundigas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *