Berättelser i och om Esbo

På Esbodagen den 27 augusti fick vi höra berättelser i och om Esbo i Lagstad hembygdsgård. Alexandra Ramsay introducerade historierna, som berättades av Svea, Christina, Christer, Titti, Seija, Benita, Marina och Carita. Vi fick höra om Gustavs strapatsrika torgfärder med skogshallon, svamp, blåklockor och liljekonvaljer från sitt torp i Noux till Helsingfoes med utskänkningställenas lockelser. Vi fick också höra om guld och ädelstenar i Sökö Kasaberget och hur en furste av husbonden på Glims onskade köpa dottern Anna till sin hustru för 30 hästar. Berättelserna hade regisserats av Dan Söderholm under en arbiskurs i samarbete med Esbo hembygdsförening. Berättelserna väckte stort intresse och samlade en publik på över 80 åhörare i två uppsättningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *