Litterär afton med musik

Esbo svenska kulturförening ordnade en litterär afton torsdagen den 13 mars 2008 i Lagstad hembygdsgård med en publik på drygt femtio personer. Per-Erik Lönnfors berättade att han under sitt arbetsliv sysslat med sakprosa. Först då han blivit pensionerad lärde han sig skrivandets dramaturgi vilket resulterat i några böcker och främst till framgången med pjäsen Mannerheim – mannen och myten, som uppförs på Svenska teatern. Språkvårdaren Mikael Reuter är känd för Reuters rutor i Hufvudstadsbladet. Han har även utgett dem i bokform, den senaste i november 2007. Han talade om finlandismer och höll med Hugo Bergroth om att finlandssvenska i huvudsak bör följa språkutvecklingen i Sverige med godkännande av det finlandssvenska uttalet.
Benita Åkerlund berättade om boken ”Mor Annas väg”, som utges av Esbo hembygdsförening.

Kulturföreningens ordförande Barbara Helsingius sjöng några visor och ordnade en litterär frågesport. Hon överräckte årets Pro Cultura Esbo -utmärkelse åt Tage Strandström för hans insats inom hembygds- och idrottslivet i Esbo. Pro Esbo Culturaplaketten är gjord av konstnären Irina Pått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *