Esbo 550 öppnades

Jubileumsåret Esbo 550 öppnades med stora festligheter nyårsaftonen 31.12.2007. I Esbo ådal hade ordnats en med facklor upplyst vandringsrutt förbi Domkyrkan, Församlingsgården och Lagstad hembygdsgård. Vid Hembygdsgården öppnades Esbo 550 med ett föredömligt tvåspråkigt program. Kulturchefen Georg Dolivo fungerade som konferenciär. Tal hölls av stadsfullmäktiges ordförande Markku Sistonen, domprosten Marjatta Laitinen och kyrkoherde Roger Rönnberg. En grupp ur Juvenaliakören hade även den en tvåspråkig repertoar med bl.a. Suomis sång.

I Hembygdsgården var det öppet hus med många hundra besökare i Skolmuseet. En lång kö bildades även till städet, där man kunde slå ett jubileumsmynt. Staden bjöd på saft och godis. Festen avslutades med ett ståtligt fyrverkeri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *