Esbokarnevalen 2007

Esbokarnevalen firades den 27-29 augusti i Lagstad hembygdsgård med en flerdelad utställning. Tommi Heinonens fotoutställning Esbo skärgård i förvandling visar utgående från gamla fotografier hur samma vyer ser ut idag. Under en konstkurs i juni på Hanaholmen skapade ungdomar från Sverige och Finland smycken av remixmaterial d.v.s. de återanvände bortkastat skräp. Med akrylmålningar beskrev Östersjöns situation. De rikssvenska ungdomarna visade med fotografier hur de ser på Finland. Kursen hade arrangerats av Esbo Pohjola-Norden, Esbo Bildkonstskola och Föreningen Norden i Sverige.

Vi fick även se gamla fotografier från Gammelgård, som insamlats av Berit och Olli Manninen och Esbo centrum, i huvudsak insamlade av Rolf Mattsson.
.
Ett bildspel om Skärgårdsdagarna i Esbo, sammanställt av Kurt Wikström, visade still- och rörliga bilder från starten år 2000 fram till årets evenemang. Den började med den fullsatta m/s J.L. Runeberg (tidigare s/s Helsingfors skärgård) under utflykten till Kytö och slutar med en snutt från Thérèse Karlssons konsert i Segelpaviljongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *