Tröllflöjten i Åbo

Föreningen gjorde en operaresa till Tröllflöjten i Åbo den 23 september 2006. Operan gavs i anledning av att 250 år förflutit sedan Wolfgang Amadeus Mozart föddes.Resan samlade fyrtio intresserade.

Först besökte vi det nyrenoverade Åbo konstmuseum, där guiden Petra Gyllenberg presenterade ett par av Helene Scherfbecks målningar, den ena över hennes mor och den andra över den sårade Wilhelm von Schwerin. Även flera av Akseli Gallen-Kallelas verk fick vi se. Huvudtemat var dock barn i lek och arbete.

Därefter intogs en trerätters måltid i restaurang Foija innan vi förflyttade oss till Åbo svenska teater och operan Trollflöjten, som uppsattes i samarbete med Åbo musikakademi. För regin stod Untamo Lepola och medan Marko Autio var dirigent. Ensemblen var stor med 17 solister, kör och en över trettiomanna orkester. Dekoren var elegant och förde tankarna till hemliga sällskap med sina kugghjul m.m. Föreställningen togs mycket väl emot av publiken. Även våra resenärer verkade vara mycket nöjda med denna uppsättning..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *