Förening06

Cirka 700 föreningsaktiva samlades i Vasa den 8-10 september 2006 till festivalen Förening06. Ett hundratal föreningar presenterade sin verksamhet med musik, dans, utställningar och annat PR-material på torget, i parkerna och olika utrymmen i Vasa centrum. Även Esbo hembygdsförening var med med sina publikationer och annat material, som hade god åtgång. Man kunde även delta i föreläsningar och workshops. Christoffer Wiik med rubriken Att synas är att finnas gav tips om hur föreningar kan synas i massmedia och i övrigt. Han påtalade att många namn och förkortningar såsom Österbottens förbund, ÖPF, FSN m.fl. föga för den stora allmänheten berättar vad organisationen står för. Han rekommenderade att föreningar för fram intressanta personer, lyckade satsningar.

Från publiken kom flere lyckade exempel, en förening lyckades få sitt budskap på Ålandstidningens löpsedel, en annan, som jobbade för svenskt språkbad i Seinäjoki väckte stort intresse på tidningen Ilkka. En workshop, som leddes av Calle Haglund från tidningen Papper, lyckades producera en festivaltidning, som delades ut bland deltagarna.

Det stora dragplåstret var Anders Lundin som ledde allsången på ett fullsatt Vasa torg. Nästa års Förening07 hålles i Helsingfors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *