Kalevaladagen

Kalevaladagen den 28 februari firades på svenska i Lagstad hembygdsgård. På dagen bjöd Esbo hembygdsförening in Lagstads skola, 80 elever och Bemböle skola, 45 elever. Eleverna lyssnade fascinerade till Neppe Petterssons livfulla berättelse om Sampoprovet ur Elias Lönnrots nationalepos Kalevala. På kvällen var det de vuxnas tur. De var lika imponerade av Neppes förmåga att framställa Väinämöinens, Joukahainens och Lemminkäinens m.fl. äventyr.

Suvi Gräsbeck uppträdde med kantelemusik, folkvisor men även verk av Jean Sibelius och Oskari Merikanto. Publiken var överens om att detta var ett lyckat sätt att fira Kalevadagen. Kanske flere följer Neppes uppmaning att skaffa sig en bok om Kalevala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *