Historien om Sommaröarna – ett bokprojekt

Historikern Aapo Roselius inleder tillsammans med Esbo hembygdsförening ett bokprojekt om Sommaröarnas historia. Tidtabellen för projektet är 2021–2023.   

Sommaröarna i Esbo skärgård har en enastående historia. I början av 1900-talet blev öarna en del av affärsmannen Alfred Juselius idealistiska projekt om ett naturskönt fritidssamhälle som skulle uppfylla den moderna människans behov av rekreation och harmoni. Sommaröarna var en produkt av sin tid och hade förebilder både i hemlandet och i Europa. I över ett sekel har Sommaröarna och dess säregna och mångskiftande kulturhistoriska miljö genomgått förändringar och stött på utmaningar. Många av de tankar och idéer som fanns hos Sommaröpionjärerna i början av förra seklet är aktuella även idag. Boken om Sommaröarna kommer att vara riktad till en bred historieintresserad publik. Boken ges ut på svenska och finska.   

Aapo Roselius – historiker, (roselius.aapo@gmail.com, tel: +358 402600939)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *