Blicken mot horisonten

Esbo hembygdsförening gjorde ett besök på Esbo stadsmuseums utställning Blicken mot horisonten den 20 mars i Hagalund. Vi fick höra den sakkunniga guiden Matti Pettersson berätta om utställningen. Flera orsaker har motiverat denna utställning. Esbo har en 58 km lång strandlinje och Skärgårdsmuseet på Pentala öppnades senaste sommar. Vi fick se hur havet påverkat människan och hur människan påverkat havet.

Här visades Kurt Wikström om fiskaren Gösta Söderholm, både strömminsfiske med storryssja och hur Gösta säljer dagens fångst åt kunder i Södra hasmnen. även vinterfisket presenterades. Ivar Sneitz´ strömmingsryssja från Pentala var också utställt. Besöket samlade tio deltagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *