Grötfest med Lucia

 Esbo hembygdsförenings traditionella Grötfest  hölls den 12 december i Lagstad hembygdsgård. Föreningens viceordförande Henrik Räihä hälsade den femtiohövdade publiken välkommen och nämnde att Grötfesttraditiaditionen startades av Esbo Arbis svenska kamratförening men övertogs senare av Hembygdsföreningen.

Vi fick höra Benita Åkerlund läsa Julevangelit varefer Esbo Lucia Denjah Leinson med följe träder in i salen sjungande hymnen Sankta Lucia. Vi fick sedan höra några nya julvisor men även Härlig är jorden i flera stämmor. Därefter bjöds publiken på en välsmakande julgröt med kaffe och tilltugg. Trubaduren Nikolai Kovanko framförde humoristiska visor jämte några romanser bl.a. Bengt Ahlfors Har du visor min vän, Den lyckade kvällen avslutades med dragning av lotterivinsterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *