Billy Elliot i Tammerfors

Esbo hembygdsförening gjorde en teaterresa till musikalen Billy Elliot på Tampereen työväen teatteri den 27 oktober. Resan samlat 23 deltagare.

Vi startade på morgonen med Kaj Forsbloms buss och höll en kaffepaus i Linnatuuli. Föreställningen började kl. 13. Förväntningar var mycket höga då Billi Elliot hade haft premiär föregående vecka och fått mycket fin kritik. Musikalen var en verklig storsatsning för teatern med 55 skådespelare på scenen. Cirka hälften av dem var barn i åldern 10-12 år med Billy i spetsen. Regissören Samuel Harjanne åkte 2014 till England för att studera musikalteaterregi i Guildford School of Actingiin avlägga och där en magistersexamen. Musiken är komponerad av Elton John.

Föreställningen handlade om ett gruvsamhälle, där Billy önskar bli dansare, vilket inte passade in i omgivningen. Föreställningen genomförs på ett ypperligt sätt och slutnumret där hela ensemblen bildar en pyramidliknande formation med Billy högst uppe är fenomenal. Våra deltagare verkade alla vara mycket begeistrade över vad de fått uppleva. Efter föreställningen intog vi en trterätters middag med meny Sylvi i teaterna restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *