Besök på Amos Rex

Esbo hembygdsförening gjorde ett besök i det nyöppnade museet Amos Rex vid Glaspalatset.den 19 september. Besöket väckte stort intresse och lockade 48 deltagare, som guidades i två grupper.

Guiden inledde med att berätta om Amos Anderson, som kom från mycket enkla förhållande på Kimito. Han blev en iunflytelserik samhällspåverkare och konstsamlare. Föreningen kKonstsamfundet förvaltar hans kvarlåtenskap och grundade Amos Andersons konstmuserum. Museet behövde nya utrymmen och platsen blev Glaspalatset med utställningsutrymmen under den gamla busstationen. I nedre hallen besåg v försti Enso, ett digitalt konstverk, innan vi gick in i de rätt mörka salarna, först Svarta vågor och sedan ett verrk om livets kerrslopp, där man genom att lägga hande mot väggen kunde skapa nya figurer. På detta sätt förändrasdes konstverket hela tiden utseende. Den intensiva musiken var mycket viktig. Sedan upplevde vi ett fyra minuter längt verk, där videobilderna och musiken skapade en märklig helhet. Avslutningsvis kunde man slappna av i ett rum med konst samlad av arkitekten och konstkritikern Sigurd Frosterus.  Våra deltagare verkade vara mycket nöjda med vad de fått uppleva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *