Helsingfors bokmässa

Bokmässan i Helsingfors hölls den 22-25 oktober med Ryssland som temaland. Den lockade detta år ett rekordantal besökare, drygt 80000.

Svenska litteratursällskapet koordinerar programmet i den gemensamma finlandssvenska avdelningen med namnet Den finlandssvenska boken. Den är lätt att känna igen tack vare färgsättningen som lyser i gult och rött. Den finlandssvenska satsningen på bokmässan hör i dag till de största kulturevenemangen på svenska i Finland.

Finlands svenska hembygdsförbund hade en egen monter inom den finlandssvenska avdelningen och ställde ut totalt 31 hembygdsböcker. 15 funktionärer dejourerade i montern. På Tottiscenen intervjuades Aapo Roselius av Peik Henricsom om sin bok Esbo – hembygd i förvandling. Boken har utgetts av Esbo hembygdsförening inför föreningens 100-årsjubileum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *