Kulturen vid ån

Kulturen vid ån evenemanget hölls den 12 juni vid Lagstads skolas sportplan med omgivning. Konferencier var Joachim Thibblin, nysstillträdd chef för Esbo stadsteater. Det regniga vädret störde en del av uteprogrammet men 1800 personer infann sig och stämningen var  god.
 
I Lagstad hembygdsgård hölls öppet hus med café och lotteri med skolmuseet och hembygdsbiblioteket öppna. Orkestern V.S.O.P inledde programmet här med svängig jazzmusik. Tia Tallberg från föreningen Nyländska hantverkare visade hur den japanska konsten origami går till d.v.s hur man genom vikning av papper gör olika figurer. Ett par medeltida damer från Föreningen för Drama och Teater DOT umgicks med publiken. I den invidliggande parken led petanquespelet av det dåliga vädret. Esbo sångkör framträdde med stämningsfull sång, varefter dragningen i det alltid lika populära lotteriet skedde.

Hembygdsföreningen delade på Lagstads sportplan broderligt ett tält med Esbo IF  och delade ut info och sålde böcker. Denna gång väckte det största intresset nyssutkomna Kiloboken av Börje Österberg, som även var på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *