Resan till Åbo

Esbo hembygdsförening gjorde en resa den 22-23 november 2011 till Åbo, Europas kulturhivudstad 2011. Vi besökte det nya konstcentret Logomo, där vi uppleve en välgjord förevisning Elden är lös! om Åbo brand 1827 ävensom utställningen Only a Game? om fotbollens historia.

Efter lunchen restaurang Enkeli och inckeckningen i hotell Hamburger börs återvände vi till Logomo för urpremiären av operan Erik XIV. Den storligen uppskattade föreställningen återgavs fint på två videoskärmar, vilket ytterligare förstärkte de dramatiska intrycken.

Följande dag guidades vi av Eva Nordström under en rundtur i Åbo med besök i Åbo domkyrka och Aboa Vetus&Ars Nova, museet, som visade de medeltida fynd man gjort vid utgrävningar på 1990-talet. Efter lunch i Panimoravintola Koulu besåg vi Carl Larssonutställningen i Konstmuseet.

I resan deltog 48 medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *