Ferlinafton

En Nils Ferlinkväll ordnades under Svenska veckan av Esbo hembygdsförening torsdagen den 4 november 2010 i Lagstad hembygdsgård.

Nils Ferlin presenterades i dikt och ton av Bertel Waenerberg, som kåserade och sjöng ackompanjerad av Göran Lundberg på piano. Bertil kallade det en utflykt i Ferlins diktning till tonerna av Lillebror Söderlund. Bertel berättade att Nils Ferlin är den mest lästa diktaren i Sverige. Hans dikter har sålts i över 300 000 exemplar. Flere av dem har tonsatts av Lillebror Söderlund. Vi fick höra bl.a. När skönheten kom till byn, Får jag lämna några blommor och En valsmelodi innehållande Ferlins måhända kändaste strof ”jag är ganska mager om bena, tillika om armar och hals”.

Efter pausen sjöngs några allsånger och kvällen avsluades med Modersmålets sång. Ferlinaftonen väckte stort intresse och samlade ett sextiotal åhörare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *