Förening 2010

Den sjätte finlandssvenska föreningsfestivalen gick av stapeln den 10-11 september i Helsingfors. Temat var Frivillighet och finansiering. Finlands svenska ungdomsförbund (FSU) var arrangör tillsammans med festivalföreningen. Under fredagen den 10.9 hölls ett tjugotal föreläsningar och workshops i Hotell Scandic Continental med över fyra hundra deltagare. Under kvällen firades Svenska studiecentralen sina 90 år med en mottagning i G18.

På lördagen ordnades den traditionella föreningsmässan på Narinken vid Kampen. Ett stort antal föreningar och förbund presenterade där sin verksamhet. På stora scenen bjöds ett mångsidigt program med bl.a. Pappas eget band och Frida Andersson. Festivalen avslutades med en festniddag på Scandic Continental. Nästa års festival förväntas gå av stapeln i Åbo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *