HöstMatts marknad

Vid Esbo domkyrka ordnades den 19-20 september 2009 en medeltida Höst-Matts marknad (SyysMatin markkinat) av Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Esbo hembygdsförening deltog med info och bokförsäljning lördagen den 19.9. Vid kyrkan har under århundraden hållits marknader. Traditionen återupplivades i samband med Esbo 550-årsfirande år 2008, då även Esbo hembygdsförening deltog.

Under årets marknad bjöds på andaktsstunder, musik, guidade kyrkovisningar, mässa enligt gammal stil jämte gammaldags maträtter, lekar och t.o.m. drycker i en lönnkrog. Till salu erbjöds varor gjorda enligt gamla mönster och metoder. Marknadsområdet sträckte sig från Församlingsgården till grässlänten vid gångbron invid Lagstads sportplan. Den flertusenhövdade publiken njöt till fullo i det vackra vädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *