Bussutflykt till norra Esbo

Föreningen gjorde en lyckad utflykt med fullsatt buss till norra Esbo den 18 maj. Som sakkunnig guide fungerade Uffe Johansson. Vi besökte Klockarmalmens begravningsplats med kapellet, ritat av Timo och Tuomo Suomalainen, som även ritat Tempelplatsens kyrka i Helsingfors.

I nunneklostret Carmelita tog syster Claire-Marie emot och berättade på svenska om klostret som togs i bruk i början av 1990-talet. Vi fick även uppleva en stämningsfull andaktsstund. Därefter vandrade vi upp till det natursköna Kvarnträsket, varefter vi intog en välsmakande lunch i Kaisankoti. Uffe berättade om gårdens historia och speciellt om affärsmannen Ernst Felix von Freymann, som förvärvade den år 1918 men var efter kriget tvungen att fly via Sverige till Tyskland.I Esbo bilmuseum guidades vi av Sture Engström, som berättade om de många rariteter, som där fanns, bl.a. en Porsche, som polisen fick, då Nilllo, ”Tarva” Taervajärvi i TV organiserade en insamling, som gav mer en femtio bilar åt polisen. På Snettans gård berättade husbonden Mårten Malmström om  gårdens historia med anor från 1500-talet. I Nissbacka trädgård bjöd Pia och Nisse Pihlström på kaffe och blommor ute i det vackra vädret.

Utflykten avslutades med en tur till Bodom golf med två 18-hålsbanor. Deltagarna verkade vara mycket nöjda med dagens mångsidiga utflyktsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *