Kulturresa till Tallinn

Esbo hembygdsförening ordnade en resa till Tallinn den 17-18 november 2012 med 48 deltagare. Vi åkte med buss från Esbo centrum och bussen medföljde på hela resan.

Vi checkade in på Tallink City Hotel och avnjöt en mycket god middag innan vi förflyttade oss till Estoniateatern och  Georges Bizet’s opera Carmen, som storligen uppskattades av publiken.

Följande dag besökte vi museet Sjöflyghamnen, som nyligen öppnats. Museet är inrymt i de gamla flyghangarerna, som uppfördes 1916-17 som en del av det ryska kustförsvaret. Utställningen visas i tre plan; i luften, på havsytan och på havsbottnen.
En av huvudattraktionerna är ubåten Lembit, som på 1930-talet var en kronjuvel i Estlands lilla krigsflotta, som 1940 togs över av Sovjet. Nu har Lembit renoverats och ubåtens interiör är återställd i originalskick. Här visades även enkla farkoster med vilka folk flydde över Östersjön till Sverige under kriget. Museet är mycket mångsidigt med aktiviter för hela familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *