Kulturen vid ån

Familjeevenemanget Kulturen vid ån hölls den 15 juni 2006 vid åstranden invid Esbo domkyrka. Det rikliga programmet började kl. 14.00 och fortsatte nonstop till kl. 20.00.

Esbo hembygdsförening hade öppet hus i Lagstad hembygdsgård med kaffeservering då man kunde bekanta sig med utställningen I skolan i Skolmuseet samt med Hembygdsbiblioteket, En fotoutställning med drygt 160 foton visade Esbo hembygdsförenings verksamhet under 90 år.

Boken Vändpunkt – Porkala och Esbo 1944-1956 fanns till salu i Hembygdsgården och i föreningens boktält nere vid Församlingsgården, Även Sagan om Bemböle och andra av föreningen utgivna alster såldes.
Trubaduren Chrisu Österberg underhöll med Wreesvikjvisor medan skådespelaren Martin Bahne framförde pjäsen Aj fan jag glömde Runeberg, Mårten Weurlander guidade i Domkyrkan och på gravgården intill med 25 intresserade deltagare.
Årets Kulturen vid ån gynnades av ett vackert väder vilket bidrog till den stora publiktillströmningencs 3000 personer, med ett påfallande stort inslag av barn och unga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *